Sprostitev za obremenjeno kožo med poletnimi meseci

Sprostitev za obremenjeno kožo med poletnimi meseci

Znoj, UV-sevanje, morje in klorirana voda: ti in številni drugi dejavniki lahko poleti močno obremenijo kožo in povzročijo njeno razdraženost. Privoščite svoji koži malo oddiha po vročih poletnih mesecih in ji vrnite tisto, kar najbolj potrebuje: hranila in vlago!

Nečistoče, rdečkaste in razdražene kože se je pogosto težko unebiti. V tej prispevku najdete nekaj koristnih nasvetov za nego kože po vročih poletnih mesecih.

Manj je več!

Čistilo za obraz, tonik, serum, olje, krema za sončenje in vlažilna krema so že del vaše vsakdanje nege, pa vendar je vaša koža še vedno suha. Lahko je tudi razdražljiva in reagira z madeži zaradi znoja in izpostavljenosti soncu. Rešitev za to je preprostejša, kot si mislite! Vaša koža je trenutno samo preveč obremenjena in nujno potrebuje oddih.

Ali ste vedeli?

S pretirano nego kože koža pozabi na lastne procese regeneracije. Posledica je motena barierna funkcija kože, ki se težko brani pred zunanjimi vplivi, zato se pojavijo mozolji, rdečina, lise, majhne gube in prekomerna proizvodnja sebuma!

Privoščite svoji koži oddih!

- Predvsem na začetku se poskusite izogniti uporabi preveč kozmetičnih izdelkov ter se po možnosti nekaj časa ne ličite.

- Namesto losjonov za čiščenje ali umivanja z drgnjenjem uporabite čistilno olje. Morda se sliši protislovno, a mastni in nečisti kožina splošno zelo koristijo formulacije na osnovi olja. Koža je z oljem zelo nežno očiščena, ne da bi se kožna bariera razdražila ali celo postala prepustna.

- Zmanjšajte negovalno rutino na absolutni minimum.

- Vedno uporabljajte majhne količine negovalnih izdelkov.

- Izogibajte se soncu, kolikor je mogoče, dokler si koža ne opomore.

- Uporabljajte samo posebej blage izdelke (najboljše za občutljive tipe kože) v daljšem časovnem obdobju.

- Med negovalnim "oddihom" se izogibajte vsemu, kar bi lahko dražilo vašo kožo, npr. kemični pilingi. Čeprav so pilingi lahko zelo koristni, še posebej pri nečisti koži, je pomembno vedeti, kaj lahko sproži dodatne izbruhe. Kože, obremenjene s soncem, nikoli ne negujte s pilingi.

- Ne uporabljajte bogatih in gostih nočnih krem ter agresivnih kremam proti mozoljem.